Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε  την χρονιά αυτή ένα πρόγραμμα για τα επαγγέλματα του χθες και τα επαγγέλματα του σήμερα με συντονιστή τον Τζελέπη Δημήτρη  κλάδου ΠΕ81,πολιτικό μηχανικό και βοηθούς τον Πλασάτη Δημήτρη  κλάδου ΠΕ86 , πληροφορικής και την Γιαννέστρα Ευτέρπη κλάδου ΠΕ 02 , φιλόλογο.

Οι μαθητές μας γνώρισαν επαγγέλματα που χάθηκαν και χάνονται με το πέρασμα του χρόνου και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Τέλος έμαθαν να κάνουν μια επαγγελματική μονογραφία  για ένα σύγχρονο επάγγελμα που τους ενδιαφέρει.

Μέσα από την πλατφόρμα 100mentors της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Τhe Tipping Point  ήρθαν σε επαφή μέσω τηλεσυνεδριών με ειδικούς και επιστήμονες για θέματα που τους ενδιαφέρουν.Τηλεσυνεδρία με την γεωπόνο επιχειρηματία βοτάνων κ. Κουτσουράδη Αργυρώ. Πήραν πληροφορίες για τα βότανα , την επεξεργασία τους και για την οικονομική    συμβολή στις τοπικές κοινωνίες.

Τηλεσυνεδρία με τον κ. Βασιλαπόστολο Ουράνη   για τις ψηφιακές δεξιότητες και τις καινοτομίες και ποιο ρόλο παίζουν στην επαγγελματική πρόοδο των νέων.

Μέσω τηλεσυνεδρίας  έμαθαν για την επιστήμη της αστροφυσικής από τον Αστροφυσικό κ. Αθανάσιο Ακύλα.