Η ομάδα DigiLab του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα σε εκπαιδευτικές δράσεις στην Κέρκυρα

Στο πλαίσιο του προγράμματος “DigiLab” της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα πραγματοποιήθηκε τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα κατά το διάστημα 18-21/04/2024.

Η ομάδα DigiLab, με Συντονίστρια την εκπαιδευτικό Χρυσούλα Λάζου και συνοδούς εκπαιδευτικούς τις Φανερωμένου Ευδοκία, Ματσάγγου Αγγελική, Κυριακίδου Πολυξένη και τον Λουλουσίδη Σταύρο, επισκέφθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης την Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη και το Corfu Tech Lab για δύο δραστηριότητες. Η πρώτη αφορούσε σε παρουσίαση κομβικών ιστορικών συμβάντων για το νησί καθώς και λεπτομέρειες για τη γεωγραφική του θέση και τη σπουδαιότητά της. Η δεύτερη εκπαιδευτική δράση αφορούσε σε εργαστήρι Τεχνητής Νοημοσύνης, όπου ο Υπεύθυνος του Corfu Tech Lab, κ. Μάριος Μαγιολαδίτης, μέσα από παιχνιδοποίηση μύησε τους μαθητές στα οφέλη και τους κινδύνους της ΤΝ.

Στη συνέχεια η ομάδα συμμετείχε ενεργά στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας όπου και δόθηκε συνέντευξη της Συντονίστριας στο τοπικό κανάλι START.

Η ομάδα είχε επίσης τη χαρά να επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Ιονίου, Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Εκεί ο Αναπλ. Καθηγητής Δρ. Ιωάννης Δεληγιάννης έκανε μία αναλυτική παρουσίαση των τμημάτων και σχολών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο καθώς και τις μελλοντικές δράσεις/project σε εξέλιξη με την αξιοποίηση της Τεχνολογίας.

Οι δράσεις συμπεριλάμβαναν και μια σειρά ξεναγήσεων και επισκέψεων σε μουσεία και μνημεία. Τα μουσεία αφορούσαν σε ιστορική, οικονομική και πολιτισμική μεταφορά στον 19ο αιώνα με επισκέψεις στο Casa Parlante, στο Μουσείο Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας και το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τράπεζας, ενώ η περιήγηση και ξεναγήσεις στο όμορφο νησί των Φαιάκων συμπεριλάμβαναν το Φρούριο της Κέρκυρας, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το κανόνι, τη Μονή Βλαχέρνας καθώς και ξενάγηση στο παλάτι Μον Ρεπό.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φορείς και διοργανωτές των εκδηλώσεων που συνέβαλαν σε αυτή την πλούσια, βιωματική εμπειρία των μαθητών του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Διευθυντή του σχολείου, κ. Παναγιώτη Κιλικιάν και την ομάδα των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις δράσεις.