Communi-TIES Media Literacy in Practice

Το επιστημονικό δίκτυο συνεργασίας Communi-TIES Media Literacy in Practice, Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας ευχαριστεί θερμά για την στήριξη αλλά και ουσιαστικό χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της διημερίδας μας στη Θεσσαλονίκη τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης) κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον Αμερικανό Πρόξενο κ. Isaac Hansen-Joseph, U.S. Consulate General Thessaloniki, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θωμά Μπαχαράκη, και τους ομιλητές μας Δρ. Νίκο Παναγιώτου, Αναπλ. Καθηγητή ΑΠΘ, Δρ. Αύγουστο Τσινάκο, Καθηγητή ΔΙΠΑΕ, Δρ. Τατιανή Ραπατζίκου, Αναπλ. Καθηγήτρια ΑΠΘ, Δρ Θεόδωρο Μανιάκα, Σ.Ε.Ε. ΠΕ06, 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δρ Απόστολο Παρασκευά, Σ.Ε.Ε Α/θμιας, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Παπαδοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, κ. Μάριο Μαγιολαδίτη, Πρόεδρο της Wikimedia Community Greece, Dessi Ognianova, Bulgaria, Nadina C. Nicolici, Romania, Χρυσούλα (Χρύσα) Λάζου, Greece, συντονίστρια του προγράμματος, για τις εξαιρετικές εισηγήσεις τους στο πλαίσιο της διάχυσης του προγράμματoς σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που πραγματοποιήθηκε στις 23-24 Σεπτεμβρίου 2022 στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – CISCO στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη μας χαρά η ανταπόκριση των συναδέλφων εκπαιδευτικών και η ανταλλαγή απόψεων για εκπαιδευτικές πρακτικές που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και την καλλιέργεια δεξιοτήτων πληροφοριακού γραμματισμού και κριτικής σκέψης για τους μελλοντικούς πολίτες της ραγδαίας εξελισσόμενης ψηφιακής εποχής.

Ευχαριστούμε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το άρθρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – CISCO

Φωτογραφικό υλικό από τον χαιρετισμό του Υφυπουργού, του Προξένου των Η.Π.Α., τον χαιρετισμό του κ. Τζελέπη Δημήτρη, Υποδιευθυντή του σχολείου μας, τους εισηγητές και την παρουσίαση των μαθητών μας για την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους, αλληλεπίδραση, συνεργασία και δημιουργία ψηφιακού υλικού με μαθητές από την Βουλγαρία και Ρουμανία