Global MIL Week 2021 – CommuniTIES

Στο πλαίσιο εορτασμού της Εβδομάδας Γραμματισμού στα ΜΜΕ από την UNESCO το σχολείο μας οργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με το Πρόγραμμα CommuniTIES: Media Literacy in Practice–Balkans που υλοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2021. Εβδομήντα πέντε μαθητές από την Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με δύο εξαίρετους ακαδημαϊκούς και Διευθυντές Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων, τον Αναπλ. Καθηγητή κ. Νικόλαο Παναγιώτου, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και Διευθυντή του International Peace Journalism Lab και DCN Global, και τον Καθηγητή κ. Αύγουστο Τσινάκο, Τμήμα Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ και Διευθυντή του Advanced Educational Technologies and Mobile Applications Lab (AETMA Lab).

Οι μαθητές, μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο αλληλεπίδρασης, διαμοιράστηκαν εντυπώσεις από την αξιοποίηση της Επαυξημένης Πραγματικότητας στο πρόγραμμά τους, έμαθαν στρατηγικές διάκρισης ποιότητας στην πληροφορία και τα μέσα, και ανέπτυξαν γνωστικές, ψηφιακές και κοινωνικές δεξιότητες.

Συντονίστρια της δράσης ήταν η εκπαιδευτικός Χρύσα Λάζου, Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα Καβάλας, με συμμετέχουσες εκπαιδευτικούς του προγράμματος την κ. Dessislava Ognianova, “Albert Einstein” High School, Sofia (Βουλγαρία) και την κ. Nadina C. Nicolici, “Lorin Salagean” Technical High School, Drobeta Turnu Severin (Ρουμανία).